Etiquetes

, , ,

SANTA CECÍLIA 2012

La penjada les banderes de Santa Cecília als balcons, anunciava el dia 22 de novembre, la celebració de la patrona dels músics que tindria lloc els dies 23, 24 i 25 amb nombroses activitats musicals, lúdiques i festives.

Divendres un cop finalitzat l’assaig general, començava el tradicional Campionat de Guinyot i els jocs de taula  al Bar Moreno. El dissabte al matí el Gimkana infantil per als alumnes més joves de l’EMMA i partits de futbol i basket entre músics.

A les 16:00h la traca anunciava l’inici de la cercavila a Les Cases d’Alcanar, per a passar a recollir es nous músics Yolanda Bardal Dorador (saxo), Sandra Sancho Amorós (flauta) i Àxel Sanchez Fisher (trompeta).  Continuàvem a Alcanar per recollir a Gerard Queralt Ferrer (flauta), Ramon Beltrán Martínez-Aguado (saxo), Remei Rivera Barrera (flauta), Marina Beatriz Serrano Luciano (clarinet), Janet Reyes Esteller (saxo), Paula Niubó Obiol (oboè) i Montse Redón Tena (flauta). Moments entranyables, cares d’il.lusió, nervis i alguna llàgrima quan la Banda arribava a casa dels nous músics i el Director dóna la benvinguda al músic  i l’enhorabona a la família.

El concert de Santa Cecília començava amb la presentació dels nous músics de la Banda Juvenil per part del Director Pascual Arnau, els quals interpretaren Tomas Ferrús del valencià Godofredo Garrigues, i  Pirates of the Caribbean, de John Wasson. A continuació i ja amb la Banda Municipal a sobre de l’escenari, es va fer l’entrega de diplomes als nous músics que s’incorporaven enguany a la Banda. La sardana La Puntaire de Lluís Badosa obria la segona part del concert, seguida de la fantasia-overtura Persis de James L.Hosay, Ross Roy de Jacob de Haan i la sarsuela La Boda de Luis Alonso de Gerónimo Giménez.

El Director Pascual Arnau va rebre un emotiu reconeixement pels 10 anys al capdavant de la Banda Municipal, en que es van recordar les actuacions, concerts i efemèrides aconseguides en aquests anys de treball, i se’l va encoratjar a continuar molts anys més. Gratament sorprès després d’un recull d’imatges d’una dècada de treball, agraïa el reconeixement adreçant-se a un Centre Cívic ple de gom a gom, per després rebre uns detalls commemoratius per part de la Regidora de la Banda Eva Queralt, i dels músics. També van rebre un petit reconeixement els músics que enguany complien 30 anys al servei de la Banda, que no es diu aviat.

L’entusiasme dels més petits acompanyats també per la coral “Estels del Sud” a l’hora de cantar l’Himne a Santa Cecília, posà punt i final al concert d’enguany, junt amb L’Himne a Alcanar de José Quiles i Lletra de A.Martínez-Aguado. La nit continuava amb el Sopar Temàtic , enguany dedicat als Picapedra, i a continuació, l’enginyosa Gimkana per a músics. Ben puntuals a les 08:00h del matí, s’iniciava la diana amb els petits cantaires per portar la melodia de l’Himne de Santa Cecília  fins a casa de tots els músics. A les 10h es celebrava la Missa en honor a Santa Cecília, enguany especialment dedicada al músic Kiko Queralt Reverter que en pau descansi. Dos gratificants esmorzars oferts pels pares dels músics nous van permetre agafar forces per acabar la llarga cercavila de diumenge.

El dinar de germanor al Centre Cívic i el passi de vídeo de la festa de Santa Cecília del 1992, van posar punt i final a un cap de setmana carregat de  música, il.lusió, nostàlgia i emocions.

El nostre agraïment a l’Ajuntament d’Alcanar, Regidoria de la Banda Municipal, i col.laboradors: EMMA, Escola Joan Bta. Serra, Coral “Estels del Sud”, mares i pares de músics, i tots aquells que d’una manera o altra feu possible amb el vostre temps i dedicació, que la celebració de la patrona sigui una gran festa.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.