Del 30 de juny al 2 de juliol, va tenir lloc a Lleida la XIVª Edició del Festival Internacional de Bandes de Música de Lleida “Fem Banda” i Concurs Internacional de Bandes Simfòniques, esdeveniment organitzat per la Banda Municipal de Lleida juntament amb l’Ajuntament de Lleida, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

És en el Concurs Internacional de Bandes Simfòniques que la Banda Municipal d’Alcanar  concursava amb la “Sociedad Unión Musical de Soneja” i amb la “Banda Sinfónica de La Rioja”, interpretant com a obra obligada el poema simfònic “Everest: The Great Ascent” d’Ignasi Reverté, obra guanyadora del Concurs de Composició de la Federació Catalana de Societats Musicals.

DCW3fJTXgAA_ez4

La Banda durant el matí realitzà una cercavila pel centre de Lleida amb uns carrers de gom a gom on es respirava ja un destacat ambient musical i davant un públic entusiasmat amb les bandes de música. La cercavila s’iniciava al davant de l’Auditori Enric Granados, i finalitzava a la Plaça de la Paeria, on en presència de les autoritats i membres de l’organització, s’interpretà sobre l’escenari el pas-doble “La Vereda”. A continuació, prova de so a l’Auditori Enric Granados, on els músics i director es pogueren familiaritzar amb l’acústica de l’auditori.

Ja a la tarda l’hora de la veritat s’anava aprovant, i ja vestits amb l’uniforme a la sala d’afinació assignada només quedava  el control de carnets i accedir a l’escenari per mostrar tot el treball que s’havia fet. La nostra banda actuava en el segon lloc. El trajecte de la sala d’afinació a l’escenari en dies així sempre és especial, barreja de molta concentració, nervis, comentaris, palmades i abraçades de suport entre passadissos foscos, a la vegada que es forma l’ordre per cordes  d’instruments per sortir a l’escenari. És en aquest moment que de repent es deixa enrere la foscor, i sota els focus s’accedeix a un auditori immens per agafar posicions. Aplaudiments seguits d’un silenci absolut, i després de la salutació de rigor del Director al Jurat abans d’iniciar la interpretació, la batuta donà l’entrada del pas-doble “Lara Sos Boix” de Fco. Signes Castelló, a continuació l’obra obligada per a totes les Bandes participants, “Everest: The Great Ascent” d’Ignasi Reverté, i per finalitzar com a obra lliure, “Saga Candida” del compositor Bert Appermont. Un cop Pascual Arnau baixà la batuta, una llarguíssima ovació amb gran part del públic de peu, merescut reconeixement a músics i director per la implicació i treball durant molts mesos. L’emoció i  molt bones sensacions per la interpretació,  es respirava tornant a la sala d’afinació amb la feina feta.

L’endemà dia 2 de juliol l’organització del XIVè Festival Internacional de Bandes de Música de Lleida “Fem Banda” anunciava els resultats del Concurs Internacional de Bandes Simfòniques que tenia lloc el dia anterior a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida. El Jurat, presidit per Salvador Brotons, director titular de la Banda Municipal de Barcelona i, assistit per l’italià Matteo Giiovanni Aderi, director titular de la Banda di Caravaggio i Albignano a Milà i pel compositor de l’obra obligada Ignasi Reverté Gras, atorgava a la Banda Municipal d’Alcanar un Segon Premi, per la interpretació de les obres “Everest: The Great Ascent” d’Ignasi Reverté, i “Saga Candida” de Bert Appermont. El primer premi va ser per a la “Banda Sinfónica de la Rioja” , i el tercer per a la “Sociedad Unión Musical de Soneja”.

Mesos de dur treball, assajos parcials i generals sempre liderats per un Director entusiasta que mai deixa de creure en els seus músics per assolir nous reptes. Una vegada més ho havia tornat a fer possible: Gràcies Pascual Arnau, per creure! Ell mateix qualificava el concert de Lleida al Concurs de Bandes Simfòniques “Fem Banda” com la millor interpretació de la Banda sota la seva batuta. Aquell diumenge l’alegria es desfermà entre els músics, i ràpidament s’organitzava un correbars per celebrar el resultat pels carrers d’Alcanar, lluint molt satisfets la camiseta oficial del Fem Banda 2017, a ritme de les millors melodies de la de la xaranga dels músics de casa.

La nostra enhorabona a tothom qui ha contribuït d’una manera o una altra a fer possible aquesta escalada al nostre Everest: músics, director, professors de l’EMMA, famílies, Regidoria de la Banda Municipal de l’Ajuntament d’Alcanar, i simpatitzants fidels que com sempre el passat 1 de juliol van viatjar fins a Lleida per estar presents al concert. Gràcies també a l’organització del Festival “Fem Banda” i al Director de la Banda Municipal de Lleida, Amadeu Urrea, per l’acollida que ens van oferir durant la nostra estada a la capital de la terra ferma.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.