Dissabte 25 de juny a les 20:00h, Plaça de l’Ajuntament d’Alcanar.

“Celebrem en aquest concert especial una efemèride molt important per a la nostra Banda Municipal de Música d’Alcanar. Més de 175 anys sense interrupció de música al servei del nostre poble, de les seves festes i celebracions. 

Des del 3 de juny de 1845, quan Miquel Gisbert li va demanar a la reina Isabel II una música per a Alcanar i així li va ser concedit, una infinitat de músics canareus i casencs han mantingut viva aquesta afició, amb l’ajut de tots els directors que han format part de la plantilla i la col·laboració i l’esforç continuat de l’Ajuntament d’Alcanar. 

Durant el segle XIX, els primers directors, Josep Gisbert, Francisco Balagué, Francisco Codorniu, Miquel Gisbert i Ramon Vallés van consolidar i promoure tota l’activitat de la banda en les celebracions religioses i populars del moment. Van continuar, al principi del segle XX, Ramon Gisbert (pare), Rómulo Vallés, J. Bautista Ferré i Ramon Gisbert (fill) com a directors que van viure una època daurada per a la banda amb moltes actuacions i sortides fora d’Alcanar, culminant amb l’organització de l’homenatge al gran mestre Felip Pedrell. 

Després, i amb les dificultats obvies de la guerra civil, encara hi hagué coratge i ganes de continuar. És l’etapa més difícil que van viure els músics, amb els directors Francisco Frias i Julio Castell. En arribar la democràcia, tornarem a viure una època d’expansió amb el director José Quiles, la qual ha anat millorant cada cop més en quantitat de músics i qualitat de les interpretacions fins a arribar al moment actual, amb el director Pascual Arnau. 

El proper 25 de juny reviurem alguns dels moments històrics de la nostra estimada banda gràcies a la col·laboració del grup de teatre Gresol. Hem volgut oferir-vos un espectacle integral, amb música i teatre; un repàs molt resumit de la nostra història, dels ja més de 175 anys al vostre servei. Esperem que us agradi. 

L’any 2020 vam començar els actes de celebració d’aquest aniversari que la pandèmia va truncar. Però enguany recuperem la programació prevista que contemplava aquest concert en el qual també hi participaran molts antics músics que s’han volgut sumar a la festa. Els ho agraïm profundament; també als membres del grup de teatre Gresol. 

L’any 2020 vam rebre també un guardó molt important i que ens fa molta il·lusió: la creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya per la dilatada i fecunda trajectòria de la nostra banda al costat del nostre poble. Esperem que tots vosaltres compartiu també amb nosaltres aquesta alegria i que pugueu recordar la vetllada del 25 de juny com una de les més recordades de la història musical i cultural d’Alcanar.”