El concert per commemorar la gran efemèride dels 175 anys de música de Banda a Alcanar començava amb l’atorgament d’una gràcia a l’escultor canareu Miquel Gisbert, i la pronúncia el 1845, de l’estimada frase : “Una música per a Alcanar!”

És l’inici de la nostra història, i gràcies a un treball magistral del Grup de Teatre Gresol recreant diferents moments històrics de l’entitat vam tenir l’oportunitat de reviure-la de forma emocionant, acompanyada de melodies de R. Soutullo, Leo Delibes , Ulvaeus/Andersson (Arr. Johan de Meij),  F. Penella, Ted Huggens i Jordi Bonilla, entre d’altres. A més, amb la presència a l’escenari d’ex-músics de diversos temps que s’han sumat amb gran il·lusió als assajos per ser als concerts d’aniversari.

Es va escenificar amb subtil delicadesa,  l’esforç de directors per tirar endavant l’entitat en temps de moltes dificultats i escassos recursos, també es va posar en valor la tasca del director que va donar un impuls a l’ensenyament musical al poble d’Alcanar  i marcar canvis importants per a l’entitat assolint un important creixement. Fins a arribar a temps més recents i adonar-nos que ja hem recorregut molts escenaris i viscut grans reptes amb l’actual director, i que segur que ens n’esperen molts més, perquè es vol continuar omplint pàgines d’aquesta història!

També es va fer l’entrega simbòlica de la Creu de Sant Jordi atorgada a la Banda el 2020, que van anar a recollir a Barcelona l’Alcalde d’Alcanar Joan Roig i el Director Pascual Arnau, en plena pandèmia.

La músic més jove i el músic més gran van apagar les espelmes del gran pastís d’aniversari, i a ritme d’Anniversary Marcha-cha finalitzava el concert.

El nostre més sincer agraïment a totes les persones que van fer possible aquest concert i viatge de 2 hores a través de la història de la Banda Municipal d’Alcanar. Al Grup de Teatre Gresol per la seva implicació des del minut zero i esforç perquè fos un èxit;  al President de la FCSM i Bandes de Música de la mateixa que van acceptar la invitació i van venir fins a Alcanar;  als músics  i ex-músics que han tornat a fer sonar instruments després de molt de temps; a l’Aula de Fotografia d’Alcanar per acceptar la proposta i estar presents durant el concert; a totes les persones que van omplir la plaça de l’Ajuntament; i a l’Ajuntament d’Alcanar per la seva col·laboració imprescindible.

Gràcies a tothom per ser-hi i formar part de la història de la Banda Municipal d’Alcanar!