El proper diumenge 2 d’abril la Banda Municipal d’Alcanar es traslladarà fins a la capital del Baix Penedès per actuar en la tradicional processó de Diumenge de Rams de la “Hermandad de las Penas” del Vendrell. Així es va acordar formalment fa unes setmanes, quan els seus representants van assistir a un assaig de la Banda a Alcanar, per formalitzar el contracte per l’acompanyament  musical del pas de pal.li. 

La processó de Diumenge de Rams de d’aquesta germandat se celebra al Vendrell des de l’any 1991 i compta amb un total de 80 natzarens a les files de la confraria, essent una de les més singulars del territori pel seu segell purament sevillà,  que es pot identificar per la forma de portar els passos i caminar, o per la música que interpreten les bandes. Comptarà amb dos passos, el de “Nuestro Padre Jesús de las Penas” i el de “Nuestra Señora del Consuelo”, que aniran acompanyats per l’Agrupació Musical “Virgen del Consuelo” (formació pròpia de la germandat) i per la Banda Municipal d’Alcanar, respectivament. 

La processó començarà a les 17:00h a l’Església de Sant Salvador del Vendrell i es preveu que tingui una durada aproximada de 5 hores. Després de sortir a la plaça Vella, la processó seguirà pels carrers del Peix, Prat de la Riba, La Rambla, Otó Ferrer, carretera del Doctor Robert, Cafès, Montserrat, Sant Magí, U d’octubre, Andreu Nin, Progrés, plaça del Centre, Àngel Guimerà, plaça Nova, Alt, Garrofes, plaça de les Garrofes, Racó, Llibertat, Muralla, Carnisseria, Sant Jordi, avinguda de Catalunya, Roquetes, pont de França, Quatre Fonts, Portal, Cometa, Mar i arribant, de nou, a la plaça Vella.

Amb aquesta actuació, la Banda Municipal d’Alcanar donarà inici a les actuacions de la Setmana Santa 2023, que continuaran el divendres 7 d’abril amb la Processó de Divendres Sant a Alcanar, i el diumenge 9 d’abril amb les Processons de l’Encontre a Alcanar i a Les Cases d’Alcanar.

Cartell de Setmana Santa 2023 “Hermandad de las  Penas” del Vendrell, fotografia de Javier García Álvarez.

Advertisement