EL NOSTRE DIRECTOR

PASCUAL ARNAU BELTRAN

Neix a Sant Jordi el 1967. Als 7 anys inicia els seus estudis musicals a la Societat Musical “La Alianza” de Vinaròs, amb el director Jaime Montes. Continua els seus estudis al Conservatori de Música de Castelló, obtenint el títol de professor i posteriorment continua al Conservatori Superior de Barcelona, on obté el títol superior de Clarinet.

Ha estudiat harmonia, contrapunt i fuga amb els professors José Castillo, Maria Teresa Agut, Guinovart i José Quiles. Realitza estudis superiors de pedagogia musical a la Universitat de Barcelona, i de magisteri musical a la Universitat Jaume I de Castelló.

Ha cursat estudis de direcció d’orquestra i banda amb els professors José María Cervera, García Asensio, Miguel Rodrigo Tamarit, José Rafael Pascual Vilaplana, Johan de Meij, Jan Cober i Ferrer Ferran.

Ha composat diverses peces de música de cambra, conjunt instrumental i pasdobles.

Ha exercit com a professor de clarinet i solfeig a la Banda d’Alcalà de Xivert, entre els anys 1991 i 1994. Com a director i professor de l’Escola i Banda de Catí entre els anys 1992 i 1994. Com a director de l’Associació Musical Sant Jordi i Escola de Música des de la seva fundació el 1991 fins a l’actualitat, destacant la participació en els Certamens Provincials de Bandes de Música de Castelló el 2001, 2009. En l’edició de 2016, obtenint el 1r premi amb Menció d’Honor en quarta secció. El mateix any, segon premi en la 38ª Edició del Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana.

Com a director de la Banda Agrupació Musical Xertolina i Escola de Xert des del 1996 fins a l’actualitat, participa en els Certamens Provincials de Bandes de Música de Castelló obtenint un 3r premi el 2005 en la tercera secció, un 3r premi el 2008 en la segona secció, un 2n premi el 2012 en la segona secció, i un 2n premi el 2015 en la segona secció.

Com a director de la Banda Municipal de Música d’Alcanar des de 2002 fins a l’actualitat, fundant la Banda Juvenil. A destacar la participació al III Certamen Internacional de Bandes de Música “Vila de la Sénia” al 2009, obtenint el 2n premi de segona secció. A més de diferents concerts, entre ells els realitzats a l’Auditori Nacional de Catalunya els anys 2006 i 2012. El 2014 té el gran repte de preparar i dirigir la Banda Municipal de Música d’Alcanar en la seva participació en la 128ª Edició del Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València”, fita històrica per a l’entitat. El 2017 participa en el Concurs de Bandes Simfòniques del XIVè Festival Internacional de Bandes de Música de Lleida “Fem Banda”, on obté el 2n premi.

El Director Pascual Arnau, dirigint la BMMA al CIBM Ciutat de Valècia 2014

El Director Pascual Arnau, dirigint la BMMA al CIBM Ciutat de Valècia 2014

1 thought on “EL NOSTRE DIRECTOR”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s